úterý 1. října 2013

Cindy Jacobs a Larry Alberts prorokují Evropě - 9.9.2013 (Jeruzalém)


Konvokace všech národů v Jeruzalémě - 9.9.2013

Níže uvedený odkaz zachycuje originální proroctví Cindy Jacobs a Larryho Albertse:
Rozsouzení prorocké služby Oheň Karmelu:

Tato proroctví od Cindy Jacobs a Larryho Albertse považujeme za pravá a aktuální, inspirovaná a vyřčená Duchem svatým k vypůsobení odpovídající lidské reakce.


Cindy Jacobs

Klíčové myšlenky v proroctví:


1. "Nová reformace" v Evropě

"Chystám se ještě jednou přinést reformaci do Evropy"

- Bůh vždy a po všechny generace touží po opravdové a vroucí lásce těch, kdo vzývají jeho jméno. Bůh vyzývá i tuto generaci - i ona se může stát generací, v níž dojde k novému objevení pravdy evangelia. Je to ovšem podmíněné zaslíbení - pravdu evangelia objeví hledající. Ti, kteří v něm poznají živé a mocné slovo živého a mocného Boha, uposlechnou ho, a budou tak jeho mocí osvobozeni a proměněni do podoby Pána Ježíše Krista. Ti se mohou stát reformátory církve v Evropě. Lidská součinnost je nedílnou součástí naplnění tohoto zaslíbení. Proroctví podtrhuje Boží část v tomto díle Boha skrze člověka, ale chápající člověk musí doplnit svou část, skutky vytrvalé víry Boží, aby se Boží vůle jako je v nebi naplnila i na zemi. V případě lidské poslušnosti lásky a víry dojde v Evropě k radikální proměně života církve i celé společnosti.


2. Velké Boží hnutí v ČR

"odvážné hnutí těch, kdo budou psát o pravdě, a to bude lidem přinášet svobodu"
"pomazání Jana Husa"

- Bůh pomaže jednotlivce, aby šli proti proudu, nekupčili s Božím slovem a při kázání Božího království také upozorňovali na hříchy a nepravosti vlády církevní i světské. Nebudou pouze psát, ale budou též směle kázat a mluvit slovo Boží. Tito jednotlivci budou očerňováni, zostuzováni, štváni nenávistnou a pomlouvačnou kampaní, ale získají přívržence a některé mocné zastánce. Lidé je budou následovat, protože ve svém osobním životě zakusí osvobození skrze pravdu, a pravdu si zamilují více než lež a vnější způsob nábožnosti. To, co začne jako nepatrný boj posmívaných jednotlivců, přeroste ve velké Boží hnutí.


3. Přelití do Německa

"A z toho pak bude zapáleno Německo"

- stejné poselství pravdy a pomazání se přelije do Německa a přinese kvantitativně mnohem rozsáhlejší, a tedy pro svět viditelnější proměnu.


4. Evropa - pevnost humanismu

"tsunami Boží slávy ... budu jednat skrze divy a zázraky, moc Ducha svatého zničí pevnost humanismu ... nové letnice a žádný člověk nebude moci obstát proti Boží slávě"

- jedná se o slávu Krista, to jest Pomazaného. Již působící duch antikrista, který se staví proti Pomazanému a Duchu pomazání, bude ve své moci nad církví v přicházejícím čase velmi oslaben. Člověk panující skrze lidské příkazy, tradice a pravidla bude upozaděn a Duch svatý a jeho poslušné nádoby, lidé plní Ducha svatého, převezmou vládu v církvi. A také ve společnosti, v životech nevěřících bude Duch svatý mocně usvědčovat ze hříchu a lidé, kteří skrze oslabení moci antikrista ztratí sílu ke vzdorování pravdě evangelia, poddají své životy Pánu Ježíši Kristu. (pozn. moc antikrista se však později znovu obnoví a pevnost humanismu bude znovu postavena - toto proroctví, ale nepopisuje tento pozdější čas)


Aplikace:

Kdo slyšíš toto slovo a rozumíš mu ve svém srdci, navrať se k živému Bohu a jeho slovu celým svým srdcem. Zamiluj si pravdu a odvážně ji zastávej a kaž. Naplňuj se Duchem svatým a choď v něm, jak se sluší na svaté, a uvidíš proměnu svého života a svého okolí nad své očekávání a představy.


Larry Alberts

Proroctví Larryho myšlenkově navazuje na proroctví Cindy a popisuje semena "nové reformace"- semena království a vydatný déšť Ducha svatého, který těmto semenům dá vzejít. 


Klíčové myšlenky v proroctví:


1. Semena království čekající na vláhu

- tato semena mají svůj původ v naší / evropské historii, spí hluboko v zemi a čekají již dlouhou dobu na vydatný déšť, který by přinesl dostatek vláhy i do této spodní vrstvy země; ta skrytost, hloubka a potřeba velkého množství vody, to jest Ducha svatého, vypovídá o samé podstatě duchovního života, o Kristu v nás a skrze nás. Tato semena nejsou obrazem nového učení, nýbrž hluboké proměny do Kristova charakteru, proměny, kterou může ve skrytu lidského srdce působit pouze Slovo a Duch svatý bez odměřování.


2. Čas duchovního osvícení

"jako kdysi přišel věk osvícenství ... tak nyní přichází opravdové duchovní osvícení"

- zjevení Krista a jeho nároku jako Pána na naprostou poslušnost věřícího člověka, který byl Kristem zajat pro Boží království


3. Stromy života

- výjimečné osobnosti, na nichž bude Pán Ježíš oslaven; budou věrným odleskem jeho Boží slávy a podstaty; jejich ovoce bude hojné ve velkém množství učedníků Kristových


4. Připrav se, přichází déšť


Aplikace:

Zkoumej hlubiny svého srdce a učiň ze svého vnitřního člověka nádobu, která není děravá, která neztrácí vodu. Duch svatý v přicházejícím vylití nebude dán k chvilkovému potěšení, ale k naprosté proměně lidského ducha do podoby Pána Ježíše Krista. Pokud slovo pravdy a Ducha svatého přijmeš do hloubky svého srdce, budeš jejich mocným působením proměněn v jeden ze stromů života, o nichž toto proroctví mluví, a z tvého ovoce se nasytí mnozí.


Milan Chotaš

Žádné komentáře: