úterý 15. října 2013

Rick Joyner - stanné právo v USA (8.10.2013)

Dne 8. října 2013 uveřejnil Rick Joyner některé myšlenky ohledně stanného práva, které má být, dle jeho názoru, vyhlášeno v USA.

http://www.morningstarministries.org/resources/prophetic-bulletins/2013/straw-breaks-camels-back#.Ulz7gdKBlBk

Nevylučuji, že ve Spojených státech v nějakém okamžiku dojde k vyhlášení stanného práva, ale nemyslím si, že Rick Joyner svůj nedávný duchovní podnět interpretoval správně. Ricka Joynera si vážím, jeho knížky přinášejí povzbuzení a budování, čtu je a mám je rád. S tímto jeho proudem myšlenek ohledně stanného práva ale polemizuji.

Myslím, že spatřil určitý obraz duchovní reality, který ukazoval omezování svobody. Podle mého názoru myšlenka stanného práva metaforicky zobrazuje určitou "vojenskou" nadvládu nad svobodou "civilistů".

Joynerův duchovní obraz skutečně může nalézt své fyzické vyjádření ve skutečném stanném právu, ale k tomu tento podnět není primárně určen. Varuje před něčím jiným. Varuje před duchovní nadvládou určitého typu.

Nedávná minulost chování americké administrativy ukazuje zaslepenost určitým typem duchovní síly, která burcuje k válce (válkám). Pro lepší srozumitelnost a názornost ji nazvěme "duchem války". Touto duchovní silou - "duchem války" - jsou ve Spojených státech (a nejen tam) naneštěstí ovlivněni / znečištěni i věřící lidé, aniž si to uvědomují.

Tento"duch války" žije z agrese, je probouzen nepřátelstvím a touhou po pomstě. Na rozdíl od Božího hněvu a spravedlivé odplaty, je však "duch války" rozvázán lživým obviněním a klamavým označením nepřítele. Je to duch zla, duch nespravedlnosti, duch lži a klamu.

V tuto chvíli není většina věřících křesťanů ve Spojených státech schopna rozpoznat a pravdivě pojmenovat, skrze jaké věci a jaké události byl tento "duch války" rozvázán. Pokud z Boží milosti neprohlédnou, je možné, že dojde k tomu, co Rick Joyner popisuje. Mám však naději a modlím se za to, aby "ducha války" veřejně označili jako zlo, odvrátili se od jeho působení a byli blahoslavení v šíření pokoje, milosti a pravdy.

Milan Chotaš

Žádné komentáře: