pátek 23. srpna 2013

ČCE a CČSH před silným útokem nepřítele - otevřený dopis vedoucím

Milí bratři a sestry v Kristu, pokoj Vám.
Prosím Vás, abyste zvážili slova následujícího poselství a rozsoudili je. Shledáte-li ho nepravým, prosím nenechte se jím zneklidnit. Shledáte-li ho pravým, prosím zaujměte pevný postoj a neustupte z něj ani v čase, který toto poselství popisuje. Známe-li dopředu strategii nepřítele, můžeme se připravit na jeho útok, úspěšně ho odrazit a zvítězit. Bůh je s Vámi.

Toto prorocké poselství, vhled do věcí příštích, ve mně zrálo několik měsíců. Dne 22.8.2013 jsem dostal pokyn od Ducha svatého, abych ho zformuloval a poslal.

Poselství je velmi závažné a zdaleka se netýká pouze ČCE a CČSH. Domnívám se však, že se vám dostane Boží milosti být v tomto boji v první linii. Bůh je s vámi a povede váš boj. Jen se ho pevně držte a neustupujte z pravdy. Pravda Páně vítězí. Jako vítězové budete pak korunováni spravedlností a spásou.

Posílám toto poselství jako otevřený dopis a vystavuji ho na stránkách prorocké služby Oheň Karmelu, protože je třeba odhalit plány toho zlého a zbavit ho tak jeho nejsilnější zbraně - skrytého svádění izolovaných jednotlivců a skupin věřících. Mám navíc naději, že mnozí přímluvci povstanou a budou se za vaše církve pravidelně modlit.

Buďte prosím ujištěni, že mezi věřícím v naší zemi je velké množství těch, kteří vašim církvím přejí zdar a úspěch, ačkoli mají svůj duchovní domov v jiných denominacích. Intriky toho zlého na tom nemohou nic změnit. Stojíme při vás, modlíme se za vás a pevně věříme, že přicházející zkouškou projdete (projdeme) a ke slávě Boží osvědčíte (osvědčíme) svou věrnost. To vám přinese velké požehnání. Co ten zlý zamýšlel k hanbě a ponížení kéž Bůh obrátí ve slávu a Boží vyvýšení. Jako Mordokaj, Esteřin vychovatel, kéž hledáte dobro svého lidu. Navzdory velkému protivenství a hrozbám Božích nepřátel Mordokaj neuhnul ze svého přesvědčení a Bůh jej za to po přestálé zkoušce vyvýšil.

Prorocké poselství

Vaši duchovní jsou již poměrně dlouhý čas jako jednotlivci oslovováni tápajícími lidmi, kteří hledají odpovědi ohledně své homosexuální orientace a Božího přijetí. Všem vašim pracovníkům, kteří se projevují jako citliví pastýři, kteří jsou otevření a bez předsudků tyto hledající přijímají a nezlehčují jejich vnitřní zmatek, všem takovým patří dík a uznání. Je důležité, aby byl hledající člověk ubezpečen o Boží lásce a odpuštění všech hříchů, které je přístupné každému, kdo se svých hříchů odříká a opouští je. Je důležité, aby se již ve dveřích církve setkal s dobrou zprávou, která ho zve dovnitř. Tyto dobré a laskavé postoje svých duchovních prosím oceňte a povzbuďte je, aby milost nabídky Boží spásy předcházela pravdu, která nazývá hřích hříchem a zbavuje ho jeho moci. Také na ně však apelujte, aby pravda v jejich láskyplném přijetí neztratila na své ostrosti a přímočarosti. Milost a pravda jsou dvě strany mince Kristovy oběti, kterou nás vykoupil z moci hříchu a věčné smrti.

Bůh ke mně mluví ohledně času, který přichází. Tento čas není pevně určen - ďábel se jej snaží přiblížit, zbožnost a modlitby spravedlivých jej oddalují. Nakonec však přijde a v tomto čase dojde k souběhu několika jevů:

1. Počet příchozích homosexuálů, kteří budou v církvi hledat své životní ukotvení, se zvýší. Církev byla až dosud v jejich očích synonymem nenávisti k jejich osobě, proto se jí vyhýbali. V celospolečensky se měnící atmosféře však najdou odvahu hledat odpovědi na své otázky otevřeněji a někteří z nich přijdou i do církve. Nepůjde o velká čísla, ale média si těchto případů budou všímat.

2. Do právního rámce České republiky přibudou legislativní normy, které "zrovnoprávní" manželství muže a ženy a svazek dvou osob stejného pohlaví.

3. Církev obecně bude pod politickým a mediálním tlakem, aby "oddávala" osoby stejného pohlaví. Některé to striktně odmítnou a to vyvolá politickou diskusi, zda zachovat církevní sňatky jako alternativu těch civilních, když se církev zdráhá oddávat osoby stejného pohlaví. Katolická církev bude jednou z těch, které to odmítnou. Tato politická diskuse vyjde do ztracena a církevní sňatky budou zachovány jako rovnoprávná alternativa civilního sňatku.

4. Členská základna ČCE a CČSH bude klesat. To se bude týkat i jiných církví.

5. Ekonomická situace ČCE a CČSH se bude zhoršovat. To se bude týkat i jiných církví.

Tehdy udeří Satan. Povstanou mezi vámi (v ČCE a CČSH) lidé, kteří budou vehementně zastávat práva homosexuálů na "rovnoprávný" svazek. Povstanou i jiní věřící, ale v hierarchii svých církví nebudou mít tak silné slovo. Někteří z těchto duchovních ČCE a CČSH přijdou i s plánem finanční podpory, která se otevře, pokud se jako církev rozhodnete tyto páry oddávat. Je to ovšem past, nástraha toho zlého.

Pokud se rozhodnete nepostavit se těmto hlasům a otevřete se této praxi církevních sňatků osob stejného pohlaví s alibistickým prohlášením, že je to věc svědomí a svobodného rozhodnutí každého z vámi ordinovaných duchovních, bude následovat toto:

Zažijete krátkodobou přízeň médií, vaše církve budou označovány jako pokrokové a statečné, jako církve, které se nebály opustit zastaralá dogmata. Budete mít v médiích prostor, který jste dosud nikdy neměly.

Toto první opojení se však promění v kocovinu. Několik z vlivných a mediálně známých duchovních ČCE a CČSH této doby morálně padne. Nastane velký odliv věřících a slíbená finanční podpora nebude realizována.

Vaše církevní sňatky homosexuálů, které dříve vnímala veřejnost jako projev soucitu, tolerance a vítězství pokroku nad tmářstvím, budou nově v ostrém kontrastu s praxí jiných církví, které se tomuto tlaku vzepřou.

Ve stejnou dobu navíc přijde čas Hospodinova navštívení a veškerá pozornost nevěřících, a dokonce i médií se jako mávnutím kouzelného proutku přesune k lidem, kteří budou činit zázraky ve jménu Ježíše Krista.

ČCE a CČSH se téměř vyprázdní. Takový má plán ten zlý, otec lži a vrah od počátku. Hospodinův plán je zcela odlišný.

Milí přátelé, Bůh si cení vaší vytrvalé práce (Vaší osobně i práce vašich církví) a touží po vašem ovoci. Přeje si, aby bylo hojné a aby zůstalo. Připravte se na tento ďábelský útok. Není bezprostředně za dveřmi, ale satan ho připravuje jako strategickou a frontální ofenzívu. Proto neotálejte s přípravami obrany. Svolejte své duchovní, upravte své vnitřní směrnice, zavažte své duchovní smlouvou, že církevním svazkem neoddají dvě osoby stejného pohlaví, vydejte prohlášení. Ať si v budoucnu světské instituce oddávají koho chtějí a přiřknou mu jakýkoli statut. Ať si svět počíná třeba ještě bláznivěji, vy jste světlo světa, sůl země, svědci trojjediného Boha na zemi, nositelé jeho dobré zprávy. Oddávejte muže a ženu, svazek, který Bůh učinil na počátku a kterému jedinému bude žehnat až do dne našeho vzkříšení z mrtvých.

Prosím, porozumějte tomuto poselství jako slovu naděje, které má Vám osobně i vašim církvím přinést zdar. Znovu říkám, nepříznivé vnější okolnosti nejsou a ani v budoucnu nemají být důvodem ke strachu. Plány toho zlého jsou odhaleny a Bůh chce, aby se nezdařily. "Posilněte se a buďte odvážní, nemějte strach a neděste se, protože Hospodin váš Bůh je s vámi ve všem, do čeho půjdete." Jozue 1:9

Milan Chotaš