čtvrtek 30. ledna 2014

Je čas spoutat siláka a nebo dál útočit do plných?

Před hromadným zahájením kurzů Alfa v loňském roce (2013) jsem se modlil za jejich zdar a dostal jsem slovo od Pána: "Na mnoha místech jdou do plných."

"Jít do plných" znamená útočit proti kompaktní, zahuštěné a dobře organizované obraně. Jako kluk jsem hrál fotbal a basketbal a vím moc dobře, jak těžké je takovou obranu soupeře překonat. Útok jednotlivce "do plných" se v drtivé většině případů nesetká se zdarem. Naštěstí existují výjimky - díky Bohu, Ježíš to dokázal!

"Když silák hlídá svůj palác, jeho majetek je v bezpečí. Ale když na něj přijde někdo silnější než on a přemůže ho, vezme mu všechnu výzbroj, na kterou spoléhal, a jeho kořisti rozdělí." (Lk 11:21-22)

To, co Ježíš udělal ve tvém životě, když odzbrojil ďábla a vysvobodil tě z jeho otroctví, chce udělat i v mnohem širším měřítku. A rozhodl se k tomu použít své tělo - církev. Kristus - hlava, ten silnější, je rozhodnut svýma silnýma rukama spoutat siláka ve tvém městě. Slyšíš jeho slovo? Obživlo to výše uvedené slovo z Lukášova evangelia ve tvém srdci a dalo ti víru? Projev svou víru Boží (Mk 11:22) skutkem Boží převahy (Lk 11:22)! Ať se to slovo o spoutání siláka stane tělem k vysvobození mnohých!

Duchovní otče a duchovní mládenče, je-li ďábel ve tvém životě skutečně odzbrojený a nic v tobě nemá, shromáždi ve tvém městě stejně svobodné a stejně smýšlející duchovní otce a mládence a bojujte, spoutejte siláka! A ruku v ruce s tímto soustředěným bojem duchovních autorit proti nadpozemským silám zla ať je ve tvém městě otevřena i druhá fronta - masivní zvěstování evangelia všech a všude a všemi možnými způsoby.

Vojenské síly siláka jsou omezené, nemůže obsáhnout vše a zvláště nedokáže čelit slovu a skutku víry, která přemáhá svět!


Milan Chotaš

Žádné komentáře: