pondělí 6. ledna 2014

Vysaď nový strom

Je nemožné naroubovat charismatickou ratolest na strom evangelikální zbožnosti. Je nemožné naroubovat evangelikální ratolest na strom letniční či charismatické zbožnosti. Všechny tyto ratolesti ovšem lze naroubovat na nový strom. A budou prořezávány.

Hle, nový strom a služebníci přicházející v moci a duchu Elijášově, kteří o tomto stromu vydávají svědectví. Bude napraveno všechno a nový strom přijme mnoho ratolestí. Jabloň mezi lesními stromy. Strom plný ovoce.

A s tím zeleným stromem dělají, co se jim líbí, zabíjí ho, ale nikdy neumře. Již znovu raší. Pařez Jišajův obráží a vyhání pruty.

To, co od sebe odlišuje jednotlivé denominace není Duch svatý ani Slovo Boží. Jsou to lidské myšlenky. Lidské myšlenky ochraňují svou výlučnost a bojují proti sobě. Ratolesti lidských myšlenek, které čerpají z mízy lidské výlučnosti, nepřijímají cizí ratolesti. Jsou-li však naroubovány na nový strom a napájeny novou mízou, jsou zbavovány nepřátelství.

Zplanělé stromy lidského náboženství plodí náboženství. Nový strom Ducha plodí ovoce Ducha. Duch Pomazaného je však pronásledován duchem antikrista. Nebude ovšem nikdy zahuben.

Vysaď nový strom, strom nového druhu, v němž koluje nová míza. Hle, Pán přichází pro ovoce a již je zde.

Milan Chotaš


Žádné komentáře: