úterý 9. července 2013

Listopad 2012 - konec Petra Nečase

Říjen 2012, blíží se volební kongres ODS, rebelující poslanci Tluchoř a spol. stupňují svůj tlak na premiéra, v koalici vrcholí diskuse o daňovém balíčku, situace je nepřehledná ... modlím se za Petra Nečase, žehnám mu moudrostí a prozíravostí, přijímám pro něj slovo, posílám ho snad spolehlivému člověku, který ho snad premiérovi předá ... pravděpodobně nedorazilo a skončilo v síti asistentek a asistentů, ale možná bylo předáno, možná našlo svého adresáta, ale nenašlo svůj cíl - zorané srdce, zůstalo tedy bez užitku.

*********************************************************************************
Dopis pro premiéra Petra Nečase ze dne 22. 10. 2012

....(oslovení)...,
Velice Vás prosím o pomoc. Obracím se na Vás, neboť mám za to, že by má korespondence premiérovi nenašla otevřené dveře.

Hospodin nyní pana premiéra Nečase zkouší, zda se pokoří a bude hledat dobro pro Českou republiku. Sám premiér nemohl jinak než veřejně na tiskové konferenci ODS vyhlásit, že bude výsledky prohraných voleb do senátu analyzovat s velkou pokorou. Naneštěstí se zdá, že bude chtít dále dokazovat spíše svou sílu než pokoru.

Prosím, pomozte mu vyvázat se ze závazku, že úsporný balíček spojí s důvěrou vládě. Bude-li tvrdošíjně (nepokorně) prosazovat toto nerozumné řešení, obrátí se to proti němu a následně i proti naší zemi. Slovo muže má velkou váhu, ale přiznání chyby je ještě vzácnější. Cílem přece není balíček konkrétních opatření, ale snížení zadlužení země. Snadný výběr nepřímých daní není dostatečný důvod pro jejich zvýšení v současné ekonomické situaci. Veřejnost i ODS jistě přijme vyjádření premiéra, ve kterém vysvětlí změnu svého názoru.

„Možná jsme v jednotlivostech nepostupovali správně, možná jsme byli sociálně necitliví a hledali úspory bezhlavě. Poučíme se a budeme podrobněji analyzovat dopad jednotlivých úsporných kroků na lidi s nižšími příjmy. Nechceme se však vzdát své vize, kterou lidé podpořili ve volbách do Poslanecké sněmovny, vize - nezadlužovat budoucí generace. Sdílíme v koalici hluboké obavy o osud naší země, pokud by v případných předčasných volbách zvítězila levice.“

Pokud vláda a zvláště pan premiér projde touto zkouškou úspěšně, bude na něj čekat další zkouška v podobě církevních restitucí. Není důležité, co si myslí církevní představitelé či veřejnost, ale co o této věci soudí Hospodin. Nechci však v tuto chvíli předbíhat. Nyní premiér musí správně rozhodnout, kde hledat úspory.

Velice si vážím Vaší loajality vůči panu premiérovi a modlím se, aby laskavá slova z Vaší strany nevnímal jako Váš příklon ke vzpouře, ale jako prosbu, aby se nevystavoval tlaku, který by dříve či později neustál.
Přeji Vám, panu premiérovi a naší zemi zdar a pokoj od Hospodina.

Ing. Milan Chotaš

*********************************************************************************
Dopis pro premiéra Petra Nečase ze dne 23. 10. 2012 (stejné osobě)

Dobrý večer ... (oslovení) ...,
pokusím se co nejjednodušeji popsat, co se nyní odehrává v duchovní oblasti. Modlil jsem se za slovo moudrosti a věřím, že jsem ho pro pana premiéra dostal.

Bůh stojí na straně chudých, utlačovaných, nemocných, nemohoucích, všech těch, kteří nemají jinde zastání. Bůh dále nenávidí zloděje a ty, kteří převracejí právo. V ODS je mnoho vlivných lidí, kteří oba principy pošlapávají. Zdají se být nepostradatelnými spojenci (zvláště nyní před kongresem), ale v tuto chvíli je důležitější, za koho se postaví Bůh. A Bůh dosud stojí za premiérem. Pan Nečas však musí jednat velmi rychle, rozhodně a musí k tomu využít velké mediální podpory (je třeba svolat velkou tiskovou konferenci co nejdříve).

Premiér Nečas může znovu získat důvěru veřejnosti a zcela převést pozornost od daňového balíčku k věcem, na nichž skutečně záleží. S pokorou se přihlásí k sociální citlivosti všech následných kroků vlády a s rozhodností znovu obnoví svůj zápal pro potírání korupce. Změna veřejného mínění mu dá mnohem pevnější pozici pro kongres ODS. Bude zvolen předsedou. To bude první dílčí úspěch.

Následně, zůstane ve stejném duchu mírnosti a pokory a jménem ODS navrhne koaličním partnerům, aby se úspory ve státním rozpočtu hledaly výhradně na straně výdajů. Médii a možná i koaličními partnery bude označován jako slaboch, který neodolal tlaku rebelů, ale dosáhne dalšího dílčího úspěchu - posílí svou pozici v ODS právě na úkor rebelů.

Zároveň kolem sebe postaví expertní skupinu (odborníky na restrukturalizaci), která začne rychle pracovat na výrazném zeštíhlení státní správy. Bude tlačit na výsledky práce této skupiny a bude tuto činnost výrazně propagovat.

To jsou první kroky.

Bůh hledí k srdci a zná myšlenky všech lidí. Jsem přesvědčen, že pan premiér toto ví a je schopen spolehnout se na Boží pomoc. Siláctví a neústupnost by znamenaly jeho konec, on si však zvolí pokoru a soucit s utrpením druhých a rozhodnost v boji proti korupci. To přinese jeho potvrzení. Kéž jej Bůh potvrdí!

MCH
*********************************************************************************

Ať už Petr Nečas jako Achab poslouchal rady Jezábel či jako Rechabeám rady "mladíků", s nimiž během své politické kariéry "vyrůstal", jeho siláctví a neústupnost znamenaly jeho konec. Tak dopadne každý, kdo doufá v člověka a opírá se o pouhé tělo. Úsudek člověka proti Božímu úradku neobstojí.

Milan Chotaš