neděle 8. ledna 2017

Příhodný čas pro vaše město


Pokoj vám, Davidovi hrdinové,

Stavte dům

Hospodinův výrok: "Vystupte do hor, přivezte dřevo a stavte dům; oblíbím si ho a budu oslaven, praví Hospodin ... Já jsem s vámi." Ag 1:8,13

Budujte město

Proč vás oslovuji: Bůh mne posílá ke starším (duchovním vedoucím) klíčových měst v ČR s poselstvím „je příhodný čas budovat neviditelné duchovní město na zemi podle vzoru v nebi“; vše v nebeském království má svůj vzor a podle vzoru v nebi má být konáno vše na zemi. Tím vzorem duchovního města na zemi je nebeský Jeruzalém (Žd 12:22), „město mající základy, jehož stavitelem a tvůrcem je Bůh.“ Žd 11:10

Možná si říkáte, že vaše město není velké a v České republice není příliš důležité, ale třeba má od Pána připravenu úlohu podobnou jako Redding v Kalifornii (Bethel Church - Bill Johnson), který je se svými 90 tisíci obyvatel ve srovnání s americkými metropolemi malým trpaslíkem. Nikoli však v Duchu!

Budování duchovního města na zemi není záležitost pro jednotlivce, ani pro pravou ruku, která neví, co dělá levá. Budování duchovního města je dílo duchovního lidu, který je veden Duchem Božím – je to dílo Božích synů (Ř 8:14) – mužů i žen, kteří se připojují k Pánu a jsou s ním jeden duch. (1.Kor 6:17)


Kdo se připojuje k Pánu je jeden duch s Pánem i se všemi ostatními, kdo se k Pánu také připojují - to je ta jednota Ducha, kterou neustavují lidé, ale Pán.

Je-li Pán Ježíš Kristus tvůj a tvůj a tvůj.... Pán a ty a ty a ty.... se k němu v pokoře a poddanosti Pánu připojuješ, pak jsi naroubován do Pána jako jeho ratolest a zůstáváš jeho ratolestí - jsi učiněn jedním z údů jednoho nerozděleného těla (1.Kor 12:27, Ef 4:4) a nepřestáváš být jedním z údů jednoho nerozděleného těla, jsi živým kamenem (1.P 2:5), součástí Boží stavby.

Nerozdělený nebeský Jeruzalém

Odrazem nebeského Jeruzaléma je vybudované duchovní město na zemi: "město bez hradeb pro množství lidí a dobytka (k obětování Hospodinu) v jeho středu. A já, je Hospodinův výrok, budu ohnivou hradbou okolo něj (tj. okolo tohoto města) a slávou v jeho středu." Za 2:8-9
Nebeský Jeruzalém, nerozdělené město a v jeho středu Boží trůn a Beránek, ten zabitý - jedno tělo Kristovo, ukřižované a vzkříšené z mrtvých - tělo duchovní, s jedním srdcem, jednou myslí, jednou duší bez "... soupeření, rozdělení,..." Ga 5:20

Vaše město

Je ve vašem městě příhodný čas pro jedno nerozdělené tělo Kristovo? Nebo je jedno nerozdělené tělo jen věcí představivosti? Nikoli, není to představa, není to věc fantazie!

Neviditelná skutečnost se projevuje viditelnou skutečností. Je-li ve viditelném světě církev rozdělená, je rozdělená i v neviditelném, protože viditelný svět je odrazem toho neviditelného.

Ty a tvá víra

Možná jsi rezignoval (-a) na jedno tělo. „Někde to možná jde. S jinými lidmi to možná jde. Teoreticky si to dovedu představit. Ale zde? V našem městě?“ 

Bůh mne posílá hledat Zerubábely a Nehemjáše; Boží muže a ženy, kteří jsou pomazáni k budování chrámu a obnově celého města. A vybudované neviditelné duchovní město promění život viditelného fyzického města.

Mám naději, že jsi Božím člověkem, který „usilovně běží, aby se opravdu zmocnil, k čemu se i zmocnil Kristus Ježíš.“ „Zapomínaje na to vzadu a natahuje se po tom vpředu běží k cíli pro cenu Božího povolání vzhůru v Kristu Ježíši.“ Fp 3:12-14

Pak tedy nejsi otrokem minulé frustrace a zklamání, minulost tě nedrží, ale drží tě přítomný Ježíš Kristus, který tě i zmocňuje. V něm běžíš!

Dobrý počátek

Současný stav v každém městě ber jako výchozí bod. Z každého výchozího bodu, ať je jakkoli komplikovaný, vede dobré východisko, dobrá cesta. To dobré východisko, tu dobrou cestu připravil Pán. On dává východisko.

Chtěl bys z tohoto výchozího bodu vykročit tou dobrou cestou spolu s dalšími, kteří se také připojují k Pánu? Jedno tělo a jeden Duch! (Ef 4:4)


Je ve tvém městě příhodný čas (ř. kairos) pro jedno tělo a jednoho Ducha?

Pokud věříš, že ano a jsi připraven od této své víry neodstoupit ani v okamžiku, kdy ve dveřích uvidíš nějakého konkrétního člověka, jehož ducha Pán probouzí (vzbuzuje) stejně jako tvého, pak se mi prosím ozvi (odpověz zprávou nebo mi zavolej).

Pevně věřím, že Bůh vzbudil tvého ducha pro tento čas. A lidé, jejichž ducha Bůh probouzí, společně najdou to dobré východisko, tu dobrou cestu pro své město.

Horlivost Hospodina zástupů to učiní

To mi Bůh položil na srdce; a mnoho dalšího ohledně budování duchovního města, co bych rád předal lidem, kteří budou touto výzvou osloveni.




Milan Chotaš

Žádné komentáře: