sobota 24. prosince 2011

Překroč svůj Jordán - zaslíbení pro rok 2012

Drazí sourozenci, bratři a sestry v Kristu,
přeji Vám všem rozhojnění Kristova Ducha, živého, mocného, panujícího ve Vašich srdcích, střežícího Vás v pokoji našeho Pána, proměňujícího a zmocňujícího k dílu, jež přináší slávu našemu nebeskému Otci. Pamatujte, že větší je ten ve Vás, než ten ve světě a otevřete stavidla své duše a mysli, aby se skrze Vás valily mocné proudy živých vod k těm, jimž jste dáváni jako dar od Otce nebeských světel.

Lidé milosti a pravdy, vděční a pokorní příjemci Božích zaslíbení, věrní otroci Pána Ježíše Krista, radujte se ve svém Stvořiteli, který ve Vás zažehl věčný a nepomíjitelný oheň neposkvrněného života, povolal Vás svým věčným a nepohnutelným slovem a dal Vám znovu se narodit k nehynoucí naději, k nevadnoucímu dědictví, jež je pro každého z Vás střeženo v Kristu. Do něj věříme a v něm zůstáváme, do něj jsme pokřtěni a v něm vstáváme, do něj se utíkáme a v něm se skrýváme, do něj se vracíme a v něm jsme vykoupeni, očištěni, ospravedlněni a uzdraveni.

Kristus je Vaším světlem, nejen pro tento čas, ale zvláště pro tento čas, neboť vstupujete skrze dosud neotevřené dveře do nové místnosti Hospodinova chrámu a skrze dosud neotevřenou bránu do nové čtvrti Hospodinova města. A já tam vstupuji též a jsem Bohu vděčný, že Vás mohu znát a účastnit se této vzrušující a objevitelské cesty spolu s Vámi.

Rok 2012 je rokem důvěrného obecenství s Kristem skrze Ducha svatého. Křesťané, kteří v Božím chrámu svého osobního života objeví dveře do dosud neprozkoumané místnosti, obdrží klíče a projdou dveřmi do klenotnice. Ano, tou novou místností je klenotnice, sbírka Božích pokladů. Těmi klíči je oheň lásky a vroucí touhy po Milovaném, ochota cele se mu vydat a podvolit se v dokonalé poslušnosti příkazům jeho slova ve svatých Písmech. Kdo hledá blaho v Hospodinu již třímá svazek klíčů, kdo neumdlévá již je doveden ke dveřím, kdo zemřel sám sobě již dveřmi prochází a v jasu Kristovy tváře spatřuje svůj nevyčíslitelný poklad.

Rok 2012 je rokem oslovení dosud nezasažených lidí. Novou čtvrtí jsou ti, o nichž jsme slýchali, za něž jsme se modlili, ale k jejichž srdcím jsme neměli přístup. Je to rok evangelizace, protože Kristus v nás už to nemůže déle unést. Je napnutý do krajnosti, prahnoucí znovu se dát, i kdyby měl být znovu rozlomen, potupen, pošlapán a umlčen. Ano, i kdyby měl znovu prolít svou krev, neboť jeho krev a krev jeho věrných nepřestává volat.

Rok 2012 je pro milovníky českého národa časem prozření, časem pochopení jeho duše (duše národa; Duch svatý dá nahlédnout do srdce českého národa těm, kteří si český národ zamilovali Boží láskou), čas pochopení jeho bolestí i tužeb (českého národa), obav i snů (českého národa). Je to čas rituálního náboženství, které slepě a bezmyšlenkovitě dále vyprazdňuje Krista a čas zlomu pro ty, kteří se uchváceni Kristem zamilují do své země a jejích obyvatel, dětí Božích, určených k životu ve slávě Božích synů a dcer.

Rok 2012 je časem vyhrocené konfrontace s duchem zákonictví, rokem bolestivého, ale slavného porodu. Rokem zrození mnohých a mnoha nových věcí, mnoha nových církví, mnoha nových iniciativ, mnoha nových způsobů.

Rok 2012 je novým počátkem, časem pro zapuštění kolíků, časem vyměření nového pole, rozměření nové stavby. Vidím závěť Kristovu, vidím darovací smlouvu Pána celé země, vidím rozzářené tváře těch, kteří ji drží v rukou a seznamují se se svým dědictvím.

Rok 2012 je rokem, kdy zazní řev lva z Judy ústy beránků, kdy se moudří podle způsobu světa zpronevěří svému poslání a blázni pro Krista uspějí.

Rok 2012 je rokem pomluv a proklínání svatých a Otcova smíchu, jenž zní celým nebem. Oč více se nevěstka vzteká a láteří, spílá a osnuje pikle, o to více se osmělují věrní a praví svědkové Kristova vzkříšení. Ježíšovi dvořané, občané královského dvora pohrdají nevěstčí mzdou, pohrdají časnými požitky, nezaprodají se, nebudou kupčit. Odvrhnou úplatek zrady, odhalí anděla světlosti chystajícího vzpouru. Ten, který si kupuje loajalitu, bude vystaven posměchu, jeho dílo se nezdaří, bude hanoben, padne a více nepovstane. Zemře bez poct a sestoupí do říše zapomnění. To, co chystal svatým, co nastrojil k jejich pádu, jej dostihne. Jeho plány se obrátí na jeho hlavu, sám klesne, sám se chytí do léčky čihaře.

Rok 2012 je rokem soudu, čas svatosti, čas tříbení, čas prořezávání, čas převívání, čas ničení, čas hubení, čas boření, čas vykořeňování. Marnost nad marnost, domy z písku, domy na písku a Bůh v ústech. Z milosti Boží budou domy padat, budou otřásány, sesypou se s velkým hřmotem, ale upřímní stavitelé se poučí. Budovali bez moudrosti, nyní ji přijmou, nyní se poddají, vrátí se k plánům nebeského architekta. Vidím, jak hloubí a kopou bez umdlení, vidím jak neúnavně pracují a vyvážejí zeminu, dokud nenarazí na skálu neustanou. To jsou ti, kteří se nechají napomenout, přijmou poučení, Boží soud jim přinese nápravu.

Rok 2012 je rokem překročení Jordánu. Je to čas zabírání zaslíbené země. Káleb a Jozue pookřejí, vracejí se na známá místa a znovu zakoušejí Hospodinovu věrnost. Jejich nezlomná víra obstála. Bůh byl jejich silou po celý čas, po celou éru reptáků, po dlouhou dobu smlouvy se smrtí. Nedostihla je, nepřemohla je, zůstala na prahu jejich života, nebylo jí dáno vejít. Byla zastavena, zhrozila se krve Beránka, zacpávala si uši, když znělo svědectví Kristu. Jemu je dána veškerá moc na nebi i na zemi. Amen.

Milan Chotaš

Žádné komentáře: