neděle 21. února 2016

Vysvoboď se z pout pokrytectví, dokud je čas


Varuj se pokrytectví (předstírání / herectví), jinak tě zničí. Zůstaneš v něm týden, měsíc, rok a lidé se začnou vztahovat k herecké roli, kterou ztvárňuješ. Tu roli si zamilují a tebe budou ignorovat - budou tě znát podle těla. Čím vzdálenější bude tvé předstírání "zbožnosti" od skutečného stavu tvého srdce, tím obtížněji se svého pokrytectví budeš zbavovat. Čím váženější a významnější bude tvůj herecký výkon, tím svázanější budeš. Budeš vynakládat čím dál větší úsilí, abys navázal na svou poslední epizodu.

Rozvaž se sám, dokud je čas - v tichosti, v soukromí. Zahoď roli, kterou ti podstrčil ten zlý. Žij nový život, který je v tobě. Neklam se, Bůh umí rozvázat z pout přetvářky, a pokud ses narodil z něj, pak to jistě udělá, ovšem způsobem, kterého se děsíš.

Herec lační po uznání, Bůh však žárlivě touží po duchu, kterého do tebe vložil. Pokrytectví je z ďábla, Bůh s ním bude bojovat, Bůh vyhraje - svůj velkolepý zápas povede před zraky mnoha lidí, v osvětlené aréně, nebude litovat hanby, kterou ti způsobí. Prolil za tebe svou krev, abys byl jeho a budeš jeho.




Milan Chotaš

Žádné komentáře: